Települések » Pilisszentkereszt » Szállás

Egy faház a Pilisben

2016.02.27
2016.02.27
2098 Pilisszentkereszt, Szabadság u. 52.
Telefon: +36 70 603 3312
Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Leírás

TATRA cseh import hétvégi ház, kétszintes épület. Parkolás az épület előtt.   17m2 nappali, 4m2 főzőfülke, 4m2 tusoló-mosdó-WC, 7m2 terasz.  A fedett terasz a lakószobához csatlakozik. Itt sarokülőgarnitúra, székek, IKEA kétszemélyes kinyitható kanapé és 2személyes extra nagy (kinyitva 218x 180 cm) kanapé található. A főzőfülke és a mosdó-WC helyiségek az előtérből nyílnak. A lakószobából a felső szintre feljáró vezet. A falépcső egy galériához csatlakozik, amelyből a hálófülke nyílik(függöny választja el). A hálófülkében 2 db egyszemélyes fekhely van kialakítva, éjjeliszekrénnyel, egyedi világításokkal. Mobil babaágy rendelkezésre áll. Galéria 2,46m2 (2személyes szivacsággyal), hálófülke 5,96m2.

A ház szolgáltatása egyidejűleg csak egy család, baráti társaság részére kerül biztosításra, idegenekkel nem kell osztozni. A tulajdonos is csak az átadás-átvétel idején van jelen. 

Egyszerű körülmények: sztereó rádiós magnó, dvd lejátszó, televizió (műholdas csatornák, köztük HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax2, HBO Comedy), WI-FI, vezetékes víz, villany, villanybojler, gáztűzhely, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, kenyérpiritó, sörpad asztallal, kerti fahinta, teafőző, kávéfőző, Electrolux kombinált hűtőszekrény a konyhában. WC, mosdó-tusoló. Ágynemű (paplan, párna) térítésmentesen, ágyneműhuzat kérésre 200.-Ft/garnitúra ellenében rendelkezésre áll. Edények (6 személyes pácolt égerfa tálkészlet is), tányérok, poharak, evőeszközök. Társasjátékok. A 600 négyzetméter teraszos elrendezésű, körbekerített kertben fák, cserjék, dísznövények találhatóak. Kerti tó, benne halakkal, békákkal. Kialakított szalonnasütő hely, bogrács állvánnyal, nyársak, grillezéshez tárcsa (+500.-Ft, de tüzifát is biztosítok). Esti világítás a kertben is biztosított.

Télen illetve rossz idő esetén  FÉG gázkonvektor vagy Midea hűtő- fűtő légkondícionáló készülék (inverteres energiatakarékos) biztosítja a meleget az egy légterű hálófülkében, galérián és nappaliban, infra hősugárzó pedig a fürdőszobában. A konyhában nincs fűtés.  Az elektromos áram -a mért fogyasztás alapján - külön fizetendő.  Éttermek, patika, orvosi rendelő, cukrászda, söröző, CBA üzlet, italdiszkont gyalog 10 percre. 

A faház vendégeinek kedvezményt nyújt a helyi Emma Vendéglő, a pilisszántói pizzéria, a dobogókői Makovecz Imre által tervezett Zsindelyes Síbüfé, a Bohém Restaurant& Grill. 

Néhány programlehetőség :

Barlangok,források, Pilis csúcs (volt rakétabázissal), Zsivány-szikla, Rám-szakadék, Dobogókő, Pilisszántói Sziklaszínház, Pilisszántói kőfülke (a jégkorszak leghidegebb periódusából származó ősember leletanyagának helye), ősfenyves, Esztergom  (Bazilika, élményfürdő), Visegrádi vár, bobpálya, Pilisszántói horgásztó, Szurdok, Holdvilág-árok, focipálya, pálosok ősmonostorának romjai a Pilis délnyugati oldalán, Árpád- házi királyok monostorának konzervált romjai Pilisszentlelken, Cisztercita Kolostor maradványai helyben (1212-ben Gertrudis királynét megölték a Pilisben, férje ebben a kolostorban temettette el és itt találta meg Gerevich László történész a szarkofágját). Kerékpár (legjobb minőségű hegyi kerékpárok) kölcsönzési lehetőség illetve megfelelő feltételek esetén siklóernyőzés.

A környék vonzó turisztikai látványosság és különleges adottságokkal rendelkező, őseink szakrális hagyományairól árulkodó terület. A hegyvidéket a középkor végéig szigorúan védték az illetéktelen szemek elől, s csak a táltos, vagy később a király, és a pálosok engedélyével léphetett be bárki is annak kultikusnak számító belső területeire; s ez alól állítólag még  Gertrudis királyné, II. András felesége sem kaphatott felmentést.  A  hegygerincek majdnem 400 barlangot rejtenek, ahol a 13. században Özséb atya szerzetesrendet szervezett a hegyekben élő remetékből, az ő felelősségük volt vigyázni és továbbmenteni a beavató helynek számító Pilis hagyományait. A terület központi szerepet töltött be az ország vérkeringésében,  szinte valamennyi Árpád-házi királyunk emelt itt várat, kastélyt, templomot, vagy apátságot; királyi vadászati területként funkcionált, sőt,meditációs tér és Fehérvár mellett a  koronázási hely (Dobogókő) szerepét is betöltötte. 

Megközelítés:

Autóval Budapestről: a 11-es úton, még  Szentendre előtt balra kell elkanyarodni Pomáz felé (közvetlenül az OMV kút után),  Pomázon jobbra kell jönni Dobogókő irányába. Beérkezve Pilisszentkeresztre, a 2. buszmegálló után közvetlenül balra kell kanyarodni Pilisszántó irányába, kb. 100 m után  az első utca jobbra  a Szabadság utca, ennek a végén lévő nagyobb emelkedő után,  az 52. szám alatt, az erdő szélénél van a faház.

Amennyiben a Budapest- Pilisvörösvár- Pilisszántó útvonalat választjuk, a Pilis nyergén átérkezve tárul elénk a falu látképe, a bal oldalon hamarosan feltűnő templomot elhagyva a 2. utca balra a Szabadság utca. Innentől kezdve az előző bekezdésben foglaltak szerint jövünk tovább. Ha inkább kihagynánk a Szabadság utcát, akkor a templom utáni 3. kereszteződés balra a Dobogókői út, innen pedig a következő bekezdésben foglaltak szerint kell tovább jönni. 

Nem kell végigmenni a folyamatosan emelkedő Szabadság utcán, ha Dobogókő felé tartva, elhagyjuk a falu közigazgatási határát jelző táblát. Ekkor következik egy erős balkanyar, 100 méter után jobboldalon a zöld "Kakashegyi erdészház" tábla  szolgál támpontul (itt van az Atilla király forrás). Innen számítva 200 métert kell menni, amikor a baloldali szalagkorlát megszűnik. Gyakorlatilag itt lehet balra lekanyarodva rátérni a kék túristaútvonalra, amelyen lefelé haladva 500 métert, jobboldalon előbukkan a faház. Kb 400 méternél el lehet térni jobbra, de tovább kell menni egyenesen, 450 méternél van egy kis átjáró a patak fölött, itt pedig kéretik óvatosan manőverezni...

Tömegközlekedés: Pomázig HÉV, majd Volánbusszal Pilisszentkereszt 2. megállójáig (IM Központ), 500 m séta felfelé vagy Kakashegyi megállóig  és 500 m séta lefelé.

Igény esetén saját autómmal is segítek.

 

Érkezés és távozás

Érkezés 14.00-tól, távozás utolsó nap 12.00 előtt, eltérő igény esetén egyeztessünk.

Előleg/foglaló mértéke

30 %

Összes férőhelyek és pótágyak száma

8 fő

Nyitva tartás

Egész évben.

Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Szobák
Faház (Fa hétvégi ház)
Férőhely: 8

TATRA cseh import hétvégi ház, kétszintes épület.  17m2 nappali, 4m2 főzőfülke, 4m2 tusoló-mosdó-WC, 7m2 terasz.  A fedett terasz a lakószobához csatlakozik. Itt sarokülőgarnitúra, székek, IKEA kétszemélyes kinyitható kanapé és 2személyes extra nagy (kinyitva 218x 180 cm) kanapé található. A főzőfülke és a mosdó-WC helyiségek az előtérből nyílnak. A lakószobából a felső szintre feljáró vezet. A falépcső egy galériához csatlakozik, amelyből a hálófülke nyílik(függöny választja el). A hálófülkében 2 db egyszemélyes fekhely van kialakítva, éjjeliszekrénnyel, egyedi világításokkal.

Szolgáltatások
szolgáltatások:
légkondicionálás, kerthelyiség, grillezési lehetőség, bográcsozási lehetőség, WiFi, saját konyha
fizetés:
készpénz, átutalás
szabadidő:
kerékpár kölcsönzés helyben, horgászás a közelben, lovaglás közelben, vadászat közelben
Programajánló