Tanösvények
2015.07.23
Dunabogdány és a Visegrádhoz tartozó Szentgyörgypuszta között találjuk a völgyet, a főútról induló kék jelzésű úton érjük el a tanösvényt. A 11 állomásból álló tanösvény 2005 óta látogatható területet jár be (addig drótkerítéssel elzárt terület volt). A kalandos sétán vízesések, búvópatakok és különböző sziklaalakzatok tárulnak a szemünk elé.
2015.07.23
Csobánka legjelentősebb természeti és kultúrtörténeti érdekességeit, látnivalóit
mutatják be tájékoztató táblák segítségével.
A táblák bejárásához öt ösvényt ajánlunk.
2015.07.23
Tanösvényünk 14 állomáspontja nemcsak a táj mai képét mutatja be, hanem időutazásaink segítségével az itteni gazdag élővilág kialakulása is megismerhető. A természetvédelem köntösébe csomagolt ismeretanyag segíti látogatóinkat a természetkímélő viselkedésmód elsajátításában.
2015.07.23

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.
2015.07.22
Az útvonal teljes kört alkot, tehát a kezdő és egyben a végállomás a pilisszentiváni sportpálya és a Villa Negra vendéglő parkolójában van. A tanösvény teljes hossza 3,5 km, mely mintegy 2 óra alatt bejárható.
2015.07.22
A Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény Visegrádon a Visegrádi Kirándulóközpontban lévő mogyoróhegyi parkolónál kezdődik, és a mogyoróhegyi kényelmes sétautakon haladva a Dorottya-forrás melletti elegyes erdőnél ér véget.
2015.07.22

A Nagy-Villám területén a Visegrád 4F erdőrészletben 1996 óta folyik az elegyes kocsánytalan tölgyes természetes erdőfelújítása. A nagyszámú látogatót vonzó turistaútvonal mentén történő felújítás a tanösvénytáblák segítségével az erre kirándulók indirekt módon való tájékoztatását szolgálja.

2015.07.22
A tanösvény Dömösről indul és a Rám-szakadék felső pihenőjének érintésével a Lukács-árokon keresztül ér vissza a Szőke-forrás-völgybe. Megtekintésével egybekötve, a számos lehetőség közül két útvonalat szeretnénk a figyelmükbe ajánlani!
2015.07.22
Pilisszentkereszt és Csobánka között, a Dobogókőre vezető műúttól DNY-ra, mintegy 200 m-re, azzal csaknem párhuzamosan található a Dera-patak szurdokvölgy, amely mind földtani, mind geomorfológiai szempontból jelentős természeti értéket képvisel.
Programajánló