Civil szervezetek

Pilisi Természetvédelmi Egyesület

2015.09.16
2015.09.16
Kedves Leendő Tagtársam!

A PiTE az MME Pilisi Csoportja mellett jött létre (2003) azzal a céllal, hogy plusz forrásokat teremtsen az aktuális természetvédelmi feladatok ellátására. Egyesületünk a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Szentendrei-sziget és a Táti-szigetek természetvédelmi problémáinak megoldásán fáradozik, amelyben kiemelt szerepet játszik a madárvédelem. Figyelemmel kísérjük a fokozottan védett madárfajok életét, élőhelyeik változásait és védelmük érdekében folyamatos kapcsolatot tartunk az illetékes természetvédelmi hatósággal.

Fő célunk nem az országos problémák elhárítása, hanem a helyi és regionális feladatok ellátása. „Világot megváltani” nem tudunk, de ha sikerül jó hangulatban, és jó társaságban olyan munkákat elvégeznünk, amit rajtunk kívül nem végezne el senki, akkor már nem volt hiábavaló munka a PiTE megalakítása!

Levelem mellett megküldtem Önnek a legutóbbi körlevelünket és egy kérdőívet is. Önnek kell lehetőségeit figyelembe véve eldöntenie, hogy aktívan kíván egyesületünkben munkálkodni, vagy „csak” szimpatizánsi szinten, tagsági viszonyának folyamatos meghosszabbításával erősít bennünket. Ezt feltétlenül tudnunk kell, hiszen a feladatokat csak az aktív létszámra tervezhetjük. Amennyiben a kérdőívet nem küldi vissza, tudomásul veszem, hogy jelenleg tagdíjának rendszeres befizetésével van lehetősége egyesületi munkánk támogatására, de emiatt természetesen semmilyen meg-különböztetés, hátrány nem érheti!

Ha feladatokat vállal, azt(azokat) témakörönként-munkacsoportokként külön-külön nyilvántartásba vesszem, s megküldöm a velük kapcsolatos ismertető anyagainkat. Ha az egyes feladatok elvégzéséhez nem rendelkezik kellő ismeretekkel, de mégis szívesen részt venne bennük, akkor személyesen is útba igazítjuk, s munkáját csak az után tervezzük be programjainkba, amikor már Ön is úgy érzi, hogy gond nélkül tudja vállalásait elvégezni. A később felmerülő esetleges egyéb problémákat pedig személyes kapcsolattartás során, folyamatosan meg tudjuk beszélni.

Igyekszem minél nagyobb figyelmet fordítani a tagjaink folyamatos tájékoztatására. Mindenki számára fontos, hogy pontosan tudja, saját munkája hogyan épül be a programok egészébe, milyen eredményeink vannak, s milyen további feladatokat kell megoldani. Az egyes programokban résztvevők megkapják a részletes kimutatásokat, melyek mellet külön levélben értékeljük munkájukat.

Tagságunk egészét évente 2-3 körlevélben tájékoztatom a csoportunk munkájának eredményeiről és kudarcainkról egyaránt. Felvetem a megoldandó problémákat és minden olyan kérdést, amelyben tagságunk segítségét kérem.

A fentiekben nagyon rövid tájékoztatást adtam csoportunkról és kívánom, hogy munkája hasznosan épüljön be természetvédelmi programjainkba és sok öröme teljék benne!

Segítsen Ön is, hogy egy „emberközelibb és természetközelibb Dunakanyart hagyhassunk örökül unokáinknak” adója 1 %-val!

Üdvözlettel:

Molnár István Lotár

http://pite55.tag.hu
Programajánló