Civil szervezetek

Pilisi Összhang Művész-Vendéglátó találkozók

2015.09.16
2015.09.16
Művésztalálkozóink várva-várt különleges ünnepi alkalmak, ahol egymással és alkotásainkkal ismerkedve kellemes légkörben gyarapodhatunk ötletekben és egymás szolgáltatásaival és termékeivel, és kapcsolódási pontokat találva akár közös programokat, fellépéseket, termékeket, szolgáltatásokat és művészeti alkotásokat is létrehozhatunk.

Miért érdemes vendéglátóként, művészként, helyi termelőként vagy szolgáltatóként csatlakozni a rendezvényeinkhez?

...mert baráti környezetben, a Pilisben élő és alkotó művész- és lakótársaknak mutathatod be tevékenységedet, alkotásaidat, termékeidet és szolgáltatásaidat.

...mert nem egymást lenyomó versenytársakként jelenünk meg, hanem egymás részére felajánlva tevékenységünket, egymáson keresztül magunkat és egyben környezetünket is gyarapítjuk.

Ezeken a találkozókon mi, a Pilisben élő és alkotó művészek érdeklődően és tiszta szívvel fordulunk egymás felé. Egymásnak táncolunk, énekelünk, zenélünk, olvassuk fel történeteinket, szavaljuk el verseinket. Bemutatjuk egymásnak eddig bújtatott vagy éppen kiállításokat is megjárt rajzainkat, festményeinket, kézműves és képzőművészeti alkotásainkat.

Némi bizalmat adó beszélgetés és bor mellett elmondjuk egymásnak műveink keletkezésének történetét vagy ürügyét. Ezzel teremtünk együttlétünknek könnyed hangulatot, magunknak és környezetünknek pedig szép élményeket, létrehozva a Pilisi Összhangot.

M inden művészeti ág képviselteti magát körünkben, még azok is, amiket nem is gondolnánk művészetnek: h agyományos házi kézműves termékektől kezdve, mint egy hímzett falidísz, szőttes, hímzett párnahuzat, horgolt terítő, csomózott szőnyeg, csuhéjbaba, termésekből készült díszek, házi fajáték, vagy sajt, túró, méz, bor olyan konyhaművészeti alkotásokig, mint az igényesen elkészített ételek, befőtt, lekvár, fűszer- és gyógynövény sűrítmények vagy éppen kenyér, pogácsa, sütemény, hurka, kolbász, szalonna stb.

De ide tartoznak a családokban egymásnak átadott történetek, anekdoták, mesék, dalok és táncok előadásától a legmodernebb stílusú vagy éppen legtermészetközelibb házépítésig, zenéig,festő- és képzőművészetig és fa-, fém, -üveg, kerámia, drágakő meg más anyagokat megmunkáló iparművészetekig sok-sok alkotó tevékenység az alapkifejeződési szintektől a ténylegesen művészeteknek elismert magas művészi színvonalakig.

Az időpontok, amikor minden évben összegyűlűnk: március, június, szeptember és december harmadik hétvégéje.

Kapcsolat:
  • Nemeskéri Klára
  • pilisiosszhang@gmail.com
  • 20/ 447 3470

http://pilisiosszhang.hupont.hu
Programajánló