Hírek, újdonságok

Barokk muzsika és nemzetközi világsztárok Vácon – kedvezmények a váciaknak!

2017.06.12
2017.06.12
Händel kortársaiként érezhetjük magunkat a Filharmónia Magyarország által június 24. és július 1. között rendezett 33. Régi Zenei Napok Fesztiválon. A Váci Egyházmegyével és Vác Város Önkormányzatával együttműködve Vác meghitt templombelsői adnak helyet a koncerteknek, de a Püspöki Palota is szélesre tárja kapuit a kurzusok látogatói előtt.

A Duna-parti városban első ízben megrendezésre kerülő egyhetes programsorozat mesterkurzusai és koncertjei varázslatos zenei időutazásra invitálnak. Az idei évben európai mércével mérve is világklasszisokat sikerült megnyerni a régi zene ügyének: az énekkurzust a világ 20 legnagyobb szopránjának egyike, Emma Kirkby Nicholas Claptonnal, a szintén világhírű kontratenorral tartja. A két neves szólista a fesztivál nyitókoncertjén, június 25- én 20.00 órától a Fehérek templomában vezet be a Hӓndel, Purcell és Hasse és más zeneszerzők zenéjének rejtelmeibe. A karmesterkurzust szintén új vendég, Nicholas McGegan, „generációjának egyik legkiemelkedőbb barokk karmestere” vezeti. A július 1-jei, szombat este nyolckor kezdődő zárókoncerten Händel Messiása a Capella Savaria és Purcell Kórus előadásában a váci Nagyboldogasszony székesegyházba várják a zeneszeretőket. A fesztivál központi témája Händel egy árvaház számára komponált Messiás című grandiózus műve lesz. A Régi Zenei Napok programjaira Vác város lakói 50% kedvezményt kaphatnak a belépőjegyekből lakcímkártyájuk felmutatásával!

Jegyek és bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., T: +36 1 302 4961), Vácon a Madách Imre Művelődési Központban, a Tourinform irodában a www.jegymester.hu oldalon, valamint az ismert jegyirodákban. További információk a www.regizeneinapok.hu , valamint a www.filharmonia.hu oldalakon és a Filharmónia Magyarország Facebook oldalán található.
Programajánló